Ons basispakket bevat een smaakvolle selectie van klassieke en verrassende dranken. Het basispakket kan uiteraard worden aangevuld met enkele lekkere hapjes en snacks uit ons menu.
Doe je graag je eigen zin? Ook dat kan! Bij The Drunken Horse kan je zelf een assortiment hapjes en drankjes samenstellen uit onze menukaart. The choice is yours!
Land: Italië
Streek: Verona
Druif: Merlot
Droge wijn met een mooie structuur, finesse en complexiteit.
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc-Roussillion
Druif: Syrah
Prima Nature is een wijn zonder zwavel of andere toevoegingen. Met een zeer diepe rode kleur, biedt deze Syrah heerlijke aroma’s van rijp fruit, met delicate hints van zoethout.
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc-Roussillion
Druif: Merlot, Syrah & Cabernet Sauvignon
De harmonieuze blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah, overwegend afkomstig van wijngaarden gelegen tussen Narbonne en Carcassonne, geven deze wijn zijn dieprode kleur en aroma’s van rijp fruit en specerijen.
Land: Spanje
Streek: Rioja
Druif: Tempranillo & Cabernet Sauvignon
Deze jonge wijn wordt gemaakt in een prachtig paleis, omringd door wijngaarden: 70% Tempranillo en 30% Cabernet Sauvignon. Hij rust en verbetert 24 maanden vóór de verkoop, waarvan minimaal 12 maanden in eiken vaten en de resterende tijd in de fles. Deze wijn heeft een mooie complexiteit in de neus, met aroma’s van rood en zwart fruit, pruimen en zwarte peper. Er is een mooi evenwicht tussen fruit, hout en aciditeit, met een lange en gestructureerde afdronk.
Land: Frankrijk
Streek: Pays d’Oc
Druif: Syrah
Zeer mooie zuiderlijke Syrah met aroma’s van licht gekonfijte blauwe bessen. Soepel en elegant in de mond.
Land: Spanje
Streek: Rioja
Druif: Tempranillo & Garnacha
Een kwaliteitsproduct uit de Rioja Baja. Het is een intens rode wijn op basis van 90% Tempranillo en 10% Garnatcha vieilles vignes. Rijk aan aroma’s van rijp fruit, pruimen en hints van koffie en geraffineerde minerale toets. Vol en krachtig in de mond. Aangenaam mondvullend.
Land: Italië
Streek: Veneto
Druif: Corvinone, Corvina & Cabernet Sauvignon
Unieke methode: optimale extractie van de schil. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aangehouden stevige, ronde tannine in de afdronk.
Land: Frankrijk
Streek: Comté Tolosan
Druif: Malbec
De wijn kenmerkt zich door een hoge viscositeit. Aroma’s van klein zwart fruit als bramen en bosbessen en toetsen van vanille.
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc-Roussillion
Druif: Grenache & Syrah
In de regio van Béziers worden de beste Grenache en Syrah verbouwd voor deze lichtroze wijn. Hij bevat fruitige aroma’s van kruisbessen, kersen, frambozen en een kruidig vleugje, met een mooie frisheid in de mond.
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc
Druif: Grenache Gris
Dit is een heerlijke rosé! De Grenache Gris, één van de druivensoorten waar de Roussillon om bekend staat, geeft de wijn een grote frisheid en goede mineraliteit. Deze trendy wijn smaakt bij elke gelegenheid.
Land: Slovenië
Streek: Modri
Druif: Pinot Noir
Beperkte oplage. Dit is een donker zalmroze, frisse doch mond vullende rosé wijn. Heerlijk bij een maaltijd: droog en niet te fruitig!
Land: Spanje
Streek: Rioja
Druif: Viura & Tempranillo
Normaal gezien niet gecommercialiseerd. Hij is eigenlijk enkel bestemd voor de wijnboeren zelf. Het is een uipelkleurige rosé, die gemaakt wordt met witte en blauwe druiven. De Clarete heeft een hoog floraal karakter, lichte fruitige afdronk.
Land: Frankrijk
Streek: Comté Tolosan
Druif: Malbec
De wijn kenmerkt zich door een hoge viscositeit. Aroma’s van klein zwart fruit als bramen en bosbessen en toetsen van vanille.
Land: Frankrijk
Streek: Pays D’oc
Druif: Chardonnay
Heerlijke aroma’s van exotisch fruit met abrikozen en perziken, verder aangevuld met de geur van versgebakken brood en een vleugje vanille.
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc-Roussillion
Druif: Chardonnay
Prima Nature is een wijn zonder zwavel of andere toevoegingen. Deze Chardonnay heeft een mooie heldere kleur met gouden reflecties. Een frisse, elegante wijn met heerlijke aroma’s van witte bloemen en citrusvruchten.
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc-Roussillion
Druif: Sauvignon Blanc
Voornamelijk afkomstig van de hellingen en uitlopers van de Montagne Noire in de Minervois, heeft deze 100% Sauvignon een mooie uitdrukking van fruit en citrusvruchten (limoen) en rijp fruit, perzik en peer.
Land: Frankrijk
Streek: Comté Tolosan
Druif: Sauvignon Blanc
Heldere limoengele kleur. Frisse tonen van citrus en exotisch fruit in de neus. Een smaak met een goede balans tussen frisheid en kracht, frisse zuren, exotisch fruit. Een volle, levendige afdronk.
Land: Frankrijk
Streek: Languedoc
Druif: Chardonnay
Koele vergisting op vaten. Fraaie goudgele kleur. In de neus veel tropisch fruit, indrukken van ananas, noten en een hint vanille. De smaak van deze Chardonnay is vol, mooi evenwichtig, met in de afdronk opnieuw veel fruit.
Land: Italië
Streek: Veneto
Druif: Veneto
Unieke methode: optimale extractie van de schil. Strogele wijn met groene toetsen. Florale noties met toetsen van witte perziken. In de mond mooie mineraliteit en het witte fruit dat een lange afdronk inleidt.
Land: Verenigde Staten
Streek: California/Livermore
Druif: Chardonnay
De wijn is voor 50% gegist in neutraal eiken vaten, de andere helft op inox vaten. Geniet van de goudgele kleur en de aroma’s van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen. Tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op in de neus. In de mond hints van appel,
getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk.
Land: Nieuw-Zeeland
Streek: Marlborough
Druif: Sauvignon Blanc
Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma’s optimaal vast kunnen houden. Het resultaat is een zeer aromatische wijn met grassige tonen en aroma’s van o.a. meloen en citrusfruit.
Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk. De aanwezige frisse zuren maken de wijn zeer levendig.
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Druif: Chardonnay
Deze wijn is biologisch gemaakt! Geen filtering! Hou rekening met een lichte troebeling. Licht goudgele wijn. In de neus bloessem van meidoorn en kamperfoelie, citroen en appel met wat hazelnoten. Mondvullende en stevige wijn met ondersteunende zuren.
Land: Frankrijk
Streek: Comté Tolosan
Druif: Malbec
Deze schuimwijn heeft fijne belletjes, een zachte smaak en vooral aroma’s van groene appel. Ze laten hem traditioneel gisten op de fles en maar liefst 12 maanden rijpen in de kelders, dit is 3 maanden langer dan verplicht. Een schuimwijn van hoge kwaliteit.
Land: Spanje
Streek: Penedes
Druif: Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Deze Reserva kenmerkt zich door een samenstelling van voornamelijk Macabeo en Parellada, twee variëteiten die perfect gedijen in het Middellandse Zeeklimaat. De flesrijping van minstens 24 maanden verhult een goudgele schuimwijn met volle en harmonieuze aroma’s.
Land: Spanje
Streek: Penedes
Druif: Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Romig van smaak. Van 12 tot 18 maanden gerijpt. De klassieke Cava. Zacht, rijk en elegant droog. De tweede gisting op de fles en 18 maanden rijping zorgen voor een subtiel sprankelende mousse. Deze Cava scoorde 87 punten in de Robert Parker 2008.
Land: Frankrijk
Streek: Champagne
Druif: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Ziehier een klassevolle Champagne bereid met een grote proportie Chardonnay. Licht strogeel, langdurig romig schuim, aroma’s van perziken, meidoorn, honing met vleugjes van gebak. Frisse en lange afdronk.
Land: België
Een small batch premium gin met een touch van de Himalaya’s
Vedett is hét cultbier in België. Het heeft onlangs ook zijn intrede gemaakt in trendy bars in Londen. Vedett is alternatief, niet al te ernstig, en combineert retro en modern met design. Vedett is een blond premiumbier met 5,2% alcoholgehalte. Dit Belgisch bier wordt net als Duvel, Maredsous en Bel Pils gebrouwen in de brouwerij Duvel Moortgat. Een flesje Vedett heeft een groene kleur en bevat 33 cl. De brouwerij Duvel Moortgat leverde in de loop van de 20e eeuw meerdere betere, premium pilsbieren, gemeenzaam aangeduid als Exportbieren. Een daarvan, sinds 1945 gebrouwen, krijgt in 1965 de naam Vedett. Initieel is het vooral succesvol in de lokale cafés in de onmiddellijke omgeving van de brouwerij. Vanaf 2003 activeert en verjongt de brouwerij de marketing rond het bier. Vedett Extra Blond verovert een prominentere plaats naast de Duvel in het assortiment.
Naast Vedett Extra Blond, het premium bier, is er nu ook Vedett Extra White, het nieuwe witbier van de Vedettfamilie. Bij het brouwen worden alleen natuurlijke ingrediënten als tarwe, gerst, hop, koriander en gedroogde sinaasappelschillen gebruikt. Opdat het smaakpalet zich volledig zou kunnen ontwikkelen, wordt het bier gedurende verscheidene weken opnieuw gegist in de fles en in het vat. Deze knowhow van Duvel Moortgat is beroemd over de hele wereld. Het bier wordt ongefilterd gebotteld, zodat alle natuurlijke smaken bewaard blijven.
Vedett heeft met deze India Pale Ale uitvoering een nieuwe aanwinst in de familie. Met een alcoholpercentage van 6% ligt de Vedett IPA, trouwens hergist op de fles, mooi tussen Duvel met zijn 8,5% en Vedett met 5,2%. Een IPA, van oorsprong een Engelse stijl van bier, is met zijn sterkere hopping een dorstlesser bij uitstek. Engelse brouwerijen voegden eeuwen geleden namelijk extra hop toe aan hun bier zodat die de maandenlange bootreis naar India zouden overleven. Het fruitige karakter van de hop zorgt meestal voor een mooie frisheid in het glas. De Vedett IPA is goudblond, licht amber met een romige, ivoren kraag met een fijne pareling in het glas.
Wild Jo zag het levenslicht na een wilde nacht in Stadsbrouwerij De Koninck. Onze brouwers lieten de klassieke gisten links liggen en gingen aan de slag met wilde stammen. Resultaat: pure rock ‘n’ roll in een flesje. Wild Jo is niet te temmen. Integendeel. De wilde Brett-gist geeft ‘m zijn A-typische, intrigerende karakter. Het bier evolueert op fles en wordt wilder met de tijd.
Ontdek de aardse aroma’s en ervaar hoe die zich vermengen met florale aroma’s. Ook de geur van Wild Jo weerspiegelt z’n koppig karakter: niet voor softies! Een licht zoete aanzet met een bittere afdronk én een licht zurige toets.
Chouffe Soleil is een blond speciaalbier met verfrissende en fruitige smaken, het ideale bier om het aanbreken van de eerste mooie lentedagen te vieren. Chouffe Soleil is een ongefilterd bier, zowel hergist op vat als op fles
Goudblond, “ het goud van de Ardennen”, sterk parelend en fris schuim. Het is kruidig en fruitig van smaak, een zweem van honing, maar overheersend citrus-fruit. Een klein beetje alcoholsmaak die naar boven komt, terug overvloedig fruit in de afdronk, heel verfrissend en smaakvol zomerbier. De hop is van Saaz en er wordt slechts één kruid toegevoegd: koriander. Een bier “hors catégorie”.
De Koninck is het pronkstuk van de brouwerij en verrast door de typische, moutige smaak. Bierkenners appreciëren dit amberkleurig bier van hoge gisting (25 à 27°) omwille van zijn toegankelijke smaak en gematigde alcoholpercentage. Op traditionele wijze gebrouwen uit water, gist, 100% zuivere mout en zuivere hop. Een echt natuurproduct dus. De basis voor de lichtbittere smaak? De biologische Saaz-Saaz hop uit Tsjechië, de uitsluitend natuurlijke gerst én de afwezigheid van toegevoegde maïs of brouwsuikers.
Dit is een flesje boordevol goesting. Laat je verrassen door de lichtzoete smaak van de eerste slok en de frisse, sprankelende toetsen. Geniet van het fruitige aroma en het subtiele samenspel tussen karamel- en bleke mouten.
Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak.
Duvel gist voor een eerste keer in kuipen, bij 20 tot 26°C. De brouwer gebruikt hiervoor zijn eigen kweekcultuur. De oorspronkelijke giststam, die Albert Moortgat in de jaren 1920 zelf selecteerde, is afkomstig uit Schotland. Na de rijping in de lagertanks, waar het bier wordt afgekoeld tot -2°C, is de drank klaar om te bottelen. Door extra suikers en gist toe te voegen, hergist het bier opnieuw in de fles. Dat gebeurt in de warme kelders (24°C) en duurt twee weken. Nadien komt het bier terecht in koude kelders, waar het zes weken verder rijpt en stabiliseert. Deze extra lange rijpingsperiode is uniek en draagt bij tot de verfijnde smaak en het zuivere aroma van Duvel.
Dit sprankelende aperobier met zijn lichtrode kleur komt helemaal tot zijn recht in het stijlvolle, maar speelse Liefmansglas. Geniet van de frisse & intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken,vlierbessen en bosbessen.
Parelend, sprankelend én boordevol fruit, wat wil je nog meer om een avondje uit op smaak te brengen?
Het lichte Maredsous Blond wordt door de monniken nog steeds gedronken bij het middagmaal. Maredsous blond verenigt diverse mout en hopcomponenten tot een harmonieuze smaakbeleving.
Het is een goudgeel abdijbier waarvan de aroma’s en smaken elkaar mooi aanvullen dankzij de keuze van kwaliteitsvolle grondstoffen en een karaktervolle gist. De aanzet is deze van honing, een beetje gerookt in de geur en met een mooie, ronde smaak waarbij eveneens een subtiele karameltoets op te merken valt. Het bier heeft een zachte bitterheid maar kan niettemin rekenen op een duidelijke hoppigheid. Dit alles wordt afgerond met een loepzuivere nasmaak.
De Maredsous Bruin was oorspronkelijk bestemd als kerstbier, maar groeide ondertussen uit een vaste waarde.
Maredsous Bruin 8° met zijn getaande, diepbruine bourgogne-kleur herbergt een zeer expressief palet aan aroma’s. Een royaal karamelbouquet wordt aangevuld met meesterlijk gedoseerde fruit – en kruidtoetsen.
De Maredsous Tripel wordt in de abdij bij speciale gelegenheden geschonken. Zijn elegante zachtheid verbergt het hogere alcoholgehalte en maakt hem tot het abdijbier bij uitstek voor de ware genieter.
Maredsous Tripel 10° kleurt diepblond en wordt gekenmerkt door een zeer fijne, bijna feestelijke, pareling. Zuur, zoet en bitter smelten perfect samen in en zuivere, volle smaak met hartverwarmende afdronk. Zijn evenwicht maakt van deze tripel een dankbaar ingrediënt in de keuken.
De Appelaere is 100% puur natuurlijk appelsap. In elke fles zit minstens één kilo appels. Het geheim zit ‘m in de uitgekiende combinatie van verschillende, milieubewust geteelde appelrassen. Piepkleine stukjes vruchtvlees geven het sap de troebele structuur en volle smaak.
De Perelaere heeft een unieke, zachte smaak en dankt die aan een speciale combinatie van verschillende perenrassen. Piepkleine stukjes vruchtvlees geven het sap de troebele structuur. Elke fles Perelaere is honderd procent puur natuurlijk sap en bevat minstens één kilo peren.
De Sinaasappelaere smaakt het hele jaar door alsof het net is geperst. Wij combineren met een Zeeuws oog voor kwaliteit de beste, met zorg geteelde rassen uit verschillende landen. De Sinaasappelaere is honderd procent puur natuurlijk sinaasappelsap. Piepkleine stukjes vruchtvlees geven het de troebele structuur en de volle smaak. Het sap wordt niet verdund of gefilterd.
Cola (20cl), Cola Light (20cl), Cola Zero (20cl), Fanta, Ice Tea (25 cl), Looza ace (20 cl), Spa Bruis (25cl), Spa Reine (25cl),…
We vonden onze inspiratie in New York en hebben het recept een heerlijke twist gegeven:
Onze haute croques worden gemaakt met ambachtelijk gebakken kruidenbrood en kwaliteitsvolle Belgische charcuterie van Bourgon, vers van het mes. Onze groenten halen we rechtstreeks bij een bioboerderij in Lier.
De croques kunnen geserveerd worden in zijn geheel, maar ook in reepjes gesneden als fingerfood – zo kunnen uw gasten alle smaken proberen:
Onze kaasbordjes worden samengesteld door kaasspecialist ’t Roodkapje. Ze worden geserveerd met ambachtelijk gebakken bruin brood, fruit en noten.
Onze sharing breads zijn originele ronde groenten- en kruidenbroden, recht uit de oven, die we versnijden in 12 stukken. U heeft de keuze uit 3 smakelijke combinaties:
Een ruime keuze aan smakelijke fingerfood – voor ieder wat wils:
Onze pasta’s met homemade sauzen combineren originele Italiaanse smaken met hoogwaardige Belgische charcuterie. Alle pasta’s zijn ook verkrijgbaar in vegetarische versie: